"Man känner kollegorna bra och blir nästan som en liten familj"

- Daniel Eriksson, Driftassistent

Namn: Daniel Eriksson

Befattning: Driftassistent
Avdelning: Sluten vårdsdos, Stockholm

Hur länge har du arbetar på ApoEx?
Jag har jobbat här sedan i november 2017.

Berätta lite om vad din roll innebär!

Vi är tre assistenter och två farmaceuter som jobbar tillsammans i ett team med att paketera mediciner i dosrullar. Vi sköter hela flödet från beställning till avslut och skickar ut medicinerna till de olika avdelningarna på sjukhusen, vilket ska underlätta för undersköterskor och sjuksköterskor. En driftassistent sköter egentligen hela flödet, bortsett från de mer medicinska delarna där farmaceuterna och receptarierna gör de viktigaste bitarna.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?
Vi har olika tider när vi kommer in till jobbet för att produktionen varar så länge, men jag brukar komma in vid kl. 8 och börja med att dricka lite kaffe. Det finns många olika arbetsuppgifter så dagarna varierar. Jag brukar antingen sköta maskinerna och stämma av med de olika avdelningarna, eller så kvalitetssäkrar jag arbetet och gör efterkontroller så att allting stämmer. Det är ett detaljorienterat arbete så man måste vara noggrann.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
Det är en liten yta som vi jobbar på så man känner kollegorna bra och man blir nästan som en liten familj. Det är stundtals ganska intensivt men framförallt roligt och stimulerande jobb. Man kommer i kontakt med många intelligenta människor och det finns bra möjligheter om man vill utvecklas inom företaget.

Vad är det bästa med ApoEx?
ApoEx växer så snabbt så det finns möjligheter att utvecklas och växa tillsammans med företaget uppåt om man vill. Sedan ha vi en väldigt bra sammanhållning i företaget, vi brukar till exempel ha afterwork tillsammans flera gånger per år, julfest och så vidare. Framför allt på vår egen enhet så ses vi ofta, vi har bra sammanhållning så det är jättekul och väldigt viktigt för att trivas på jobbet.

Vem är du utanför jobbet?
Jag är 26 år gammal, tycker om att segla och köpte mig en segelbåt i somras. Jag tycker också om träning och hälsa, till våren ska jag börja plugga till läkare så det här jobbet är perfekt för mig Vi jobbar så tätt inpå läkemedel så jag lär mig jättemycket om branschen och logistiken bakom allt då vi har så nära kontakt med läkare och sjukhus. Det är ett väldigt stimulerande och intressant jobb! 

 

"Teamet backar upp mig och tryggheten finns alltid där att man hjälper varandra i olika situationer"

- Karin Säfbom, Driftchef

Namn: Karin Säfbom
Befattning: Driftchef
Avdelning: Tillverkning och beredning, Stockholm


Berätta lite om vad din roll innebär och hur länge du arbetat på ApoEx.
Jag är ansvarig för hela driften och tillverkningen på Karolinska och i Huddinge. Här har jag arbetat sedan i våren 2018, där jag kom in ungefär samtidigt som större delen av alla 40 anställda på den här enheten. Vi är mitt uppe i pilotfasen och har arbetat i projektfas sedan starten så det är mycket som händer just nu.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Just nu är det en lite annorlunda period eftersom att vi är i projekt-och uppstartsfas för den här enheten. Det blir många möten med kunder och internt där vi diskuterar olika projekt, IT-frågor och processer som måste komma på plats. Det är omväxlande eftersom det är nytt vilket är positivt.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Jag drivs av att vara ledare, ha personalansvar och att få till ett bra team. ApoEx är ett sånt företag som jobbar med att få alla de bitarna att fungera. ApoEx har ett pragmatiskt sätt att se på hur man jobbar med team och personal och man har en uttalad frihet under ansvar. Teamet backar upp mig och tryggheten finns alltid där att man hjälper varandra i olika situationer.

Vad är det bästa med ApoEx?
Jag är stolt över vår teamkänsla och vårt agila tänk, vi vill alltid hitta de snabbaste och bästa lösningarna för att hjälpa kunden. Det är stundvis jobbigt i en uppstart men vi har kul och är ett bra team. Vi är ett förändringsbenäget företag på en tillväxtresa som man känner sig delaktig i.

Vem är du utanför jobbet?
Jag är Farmaceut i grunden och har jobbat i läkemedelsindustrin länge. Jag började på öppenvårdsapotek, sen på sjukhus och tillverkning. Jag arbetade även många år på ett läkemedelsföretag där jag senare blev chef. Ibland kände jag mig lite osäker på mitt karriärval då jag har tre barn och familjen är viktig för mig. Men det är ändå det här jag vill göra och nu känner jag att jag äntligen har hittat rätt. Jag tycker om att ta stort ansvar, driva projekt och att vara chef. Jag skulle absolut inte vilja vara utan det.

 

"Det är ett företag som växer och det är så spännande att vara en del av det"

- Parisa Askary, Farmaceut

Namn: Parisa Askary
Befattning: Farmaceut
Avdelning: Läkemedelsservice, Stockholm

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Det kan se lite olika ut! Vi hanterar läkemedel i automaterna och avdelningarna på sjukhuset, så vi har också nära kontakt med sjuksköterskorna och pratar med dem dagligen. Vi har även avstämningar med avdelningarna kring det som berör läkemedlen.

Hur länge har du jobbat på ApoEx?
Jag började jobba heltid här i början av 2018, tidigare jobbade jag på Apoteket AB där jag jobbade med utbildningar men hoppade in här lite då och då och hjälpte till.

Vad är det bästa hittills med rollen?
Att se hur utvecklingen har gått framåt! Från att ha varit väldigt rörigt i början till att nu ha skapat en jättebra kontakt med avdelningarna och nöjda sjuksköterskor. Sedan har jag ett jättebra team! Om man ska jobba med den här tjänsten, eller i ett företag som växter, så får man ha lite tålamod och vara flexibel. Allt är inte perfekt från början vilket man måste vara medveten om, annars kan det nog bli svårt.

Vad är det bästa med att arbeta på ApoEx?
Det är ett företag som växer och det är så spännande att vara en del av det. Man kan verkligen vara med från början och se hela utvecklingen!

Vem är du på fritiden?
För mig är familjen det allra viktigaste! Sedan tycker jag om att träna, måla, laga mat och att fixa i min trädgård.

 

"ApoEx är verkligen ett bra företag för att hinna med livspusslet"

- Malihe Dehvari, Farmaceut och Teamledare

Namn: Malihe Dehvari
Befattning: Farmaceut och Teamledare
Avdelning: Läkemedelsservice, Stockholm

Hur länge har du arbetat på ApoEx?
Jag var med i starten för det här området i början av 2018 och jag började då jobba här på SÖS. Jag kommer från öppenvårdsapotek så allt var nytt för mig och det var lite rörigt i början, men nästan hela vår grupp är ny så vi hjälps åt och har fått sätta vår egen prägel.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Självständigheten! Att jag får planera min dag och att jag bestämmer hur mitt jobb ska skötas, personligt ledarskap är ett av våra ledord på ApoEx. Även om det finns tydliga ramar så har jag en frihet och företaget förväntar sig att jag tar kommando, så det känns jättekul!

Vad är det bästa med ApoEx?
Här har man alla möjligheter att utvecklas bara man vill. Jag behövde inte ens säga att jag ville bli teamledare, utan de såg potentialen och frågade mig. Man måste tycka att det är kul att bestämma och utvecklas, för här får man möjlighet att vara pionjär i företaget och påverka sin egen roll.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Jag börjar med att gå upp till mina avtalade avdelningar och ser över deras läkemedelsförråd. Ibland beställer jag läkemedel efter att jag inventerat hyllorna och stämt av med sjuksköterskorna. Som farmaceut finns jag som ett bollplank om de undrar över något och det känns meningsfullt att jag frigör tid för dem så att de kan fokusera på det som är viktigast, vilket är patienterna.

Vem är du utanför jobbet?
 Jag är mamma till två flickor, så barnen och deras fritid är en stor del av mitt liv. ApoEx är verkligen ett bra företag för att hinna med livspusslet, så det är ett stort plus för mig att jag kan anpassa min egen arbetstid för att kunna vara mer med mina barn.

 

"Här har jag på riktigt möjlighet till frihet under ansvar"

- Tala Jalilian, Farmaceut med licensansvar

Namn: Tala Jalilian
Befattning: Farmaceut med licensansvar Avdelning: Läkemedelsförsörjning, Stockholm

Hur länge har du jobbat på ApoEx?
Jag arbetade inom apoteksbranschen i 12 år innan jag började på ApoEx 2017. Först arbetade jag med orderberedning och sedan tog jag över ansvaret för licenser.

Berätta lite om vad din roll innebär!
Den innebär att jag stödjer våra kunder i licensärenden, söker licenser för flertalet regioner i Sverige samt att jag tar fram licensförslag för läkemedel som hamnar i en restsituation. Det är intressant och lärorikt! Men nu ska jag snart byta tjänst inom ApoEx och börja jobba på huvudkontoret som Produktspecialist inom läkemedel. Det är en helt ny tjänst och jag ser fram emot nya utmaningar.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?
Det varierar väldigt mycket mellan olika ärenden och licenshantering, kontakt med leverantörer eller kundtjänstärenden. Att arbetsuppgifterna varierar gör tjänsten dynamisk och intressant. Det är ett väldigt givande arbete där man får vara med och bidra till något som är så viktigt, man nyttjar verkligen sin kompetens!

Vad är det bästa med ApoEx?
Jag trivs väldigt bra på min arbetsplats och i min roll i företaget. Här har jag på riktigt möjlighet till frihet under ansvar, att kunna växa som person och i min yrkesroll samt får jobba med riktigt yrkeskunniga kollegor och chefer. Vill man växa inom företaget så finns det all möjlighet till det, du får stort ansvar tidigt och stöttning i din egen utveckling.

Vem är du utanför jobbet?

Utanför arbetsplatsen är jag mamma till två underbara flickor, två och ett halvt- och fyra år gamla - full fart mest hela tiden! Jag älskar att resa, att uppleva olika kulturer, träffa nya människor och njuta av mat och dryck från världens alla hörn. Jag värdesätter att få umgås med min familj och våra vänner. När tiden räcker till tränar jag gärna, i löpspåret, på gymmet eller med ett pingisracket i hand!

 

"På ApoEx är det högt i tak, en rolig stämning och vi anstränger oss för varandras arbetsmiljö"

- Camilla Nybladh, HR Administratör

Namn: Camilla Nybladh
Befattning: HR administratör
Avdelning: HR

Hur länge har du jobbat på ApoEx?
Jag har varit här sedan början på 2017.

Kan du berätta lite om vad din roll innehär?

Den innebär att jag hjälper till mycket med HR-relaterad administration, som exempelvis avtal. Jag är även systemadministratör för de system som HR administrerar. Rollen innebär mycket kontakt med chefer och medarbetare gällande personalfrågor, så det är mycket kontakt med människor vilket jag älskar!

Hur ser en arbetsdag ut för dig?
Det brukar vara något möte varje dag, sedan är det många mailkonversationer, telefonsamtal och så vidare. Ibland är  jag på andra ställen än huvudkontoret för att hälsa på, hålla en utbildning, ett intro eller liknande. Det är väldigt varierande och kul!

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Att jag får träffa och prata med så många människor varje dag. Det finns alltid mycket att göra och det man gör blir faktiskt ett resultat. Man ser att ens arbete gör skillnad och att man är betydelsefull.

Vad är det bästa med ApoEx?

Det måste jag nog säga är kulturen vi har. På ApoEx är det högt i tak, en rolig stämning och vi anstränger oss för varandras arbetsmiljö. Sedan händer det mycket och det finns alltid nya områden att ta sig an vilket är så spännande!

Vem är du utanför jobbet?
Jag är nygift och bor Norra Djurgårdsstaden. Min stora hobby är mat, jag tycker om att röra på mig och håller på en del med styrketräning. Sedan umgås jag mycket med min familj och mina vänner.

"Jag jobbar med väldigt kompetenta kollegor och det får en att vilja jobba ännu mer"

- Love Ottosson, Systemutvecklare

 

Namn: Love Ottosson
Befattning: 50% Systemutvecklare och 50% Scrum Master
Avdelning: Systemutveckling, Stockholm

Hur länge har du jobbat på ApoEx?
Jag har jobbat heltid sedan mitten på 2017, men innan dess så sommarjobbade jag två somrar och gjorde även ett internship och exjobb.

Kan du berätta vad din roll innebär
Det går ut på att vi tillsammans med produktägarna (de som bestämmer vad systemen ska göra) kommer fram till hur vi kan lösa problem för driften och oss själva. Sedan är det upp till oss att implementera lösningarna, vi har hand om våra system och utvecklar dem vidare. 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?
Det kan se väldigt olika ut, men man arbetar oftast på sin egna uppgift, eller story som det kallas. Det är en isolerad och liten uppgift i ett större projekt. Antingen jobbar man på den eller kollar på andras uppgifter och försöker komma med feedback och diskutera med varandra kring lösningar. Vi hjälper till att översätta driftens behov till features som vi sedan delar upp i stories och estimerar storleken på.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
Att det är väldigt kreativt och komplext, det handlar mycket om problemlösning och att kunna komma på smarta lösningar.

Vad är det bästa med ApoEx?
Alla är väldigt drivna och vill komma framåt. Vi hjälps åt och alla i teamet har samma bild av hur ett bra system ska vara. Jag jobbar med väldigt kompetenta kollegor, det är det som får en att vilja jobba ännu mer. Jag lärde mig mycket väldigt snabbt, det finns kunskap och kompetens som folk gillar att dela med sig av. Dessutom är det intressant att lära sig om läkemedelsbranschen.

Vem är du på fritiden?
Jag gillar att träna, vara kreativ och lösa problem. Jag gillar utmaningar som är lite för svåra!

 

"ApoEx är ett jättebra företag att växa i, både karriärmässigt och personligt"

- Alice Petersson, Driftassistent

Namn: Alice Petersson
Befattning: Driftassistent
Avdelning: Läkemedelsförsörjning, Kalmar

Hur länge har du jobbat på ApoEx?
Jag jobbade från och till på företaget under mina sommarlov från 2014. Men sommaren 2018 tog jag studenten och fick tillsvidareanställning vilket var jättekul! 

Berätta lite om vad du gör i din roll!
Jag plockar in varorna på morgonen och ställer upp dem på hyllorna, förbereder för ordrar och beställningar när vi får in dem. Antingen plockar jag ordrarna eller så skriver jag ut beställningen så att någon annan gör det. Sedan packar jag varorna och skickar ut dem dit de ska.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
Det är nog alla kollegor och att få jobba tillsammans i vårt härliga team!

Vad är det bästa med ApoEx?

Det är lätt att få kontakt med folk, vi jobbar oftast på vår egen enhet men ibland åker vi även upp till Stockholm på seminarier. Det kan vara allt från introduktioner om hur ApoEx arbetar till utbildning för hur man hanterar läkemedel på bästa sätt. Det som även är bra med ApoEx är att det är ett jättebra företag att växa i, både karriärmässigt och personligt.

Vem är du på fritiden?

Jag håller på mycket med sport, bland annat ridning, och är engagerad i olika föreningar. Jag tog som sagt studenten i somras men har alltid varit väldigt intresserad av sport. 

 

"Att arbeta med läkemedel var helt nytt för mig men verkade kul och intressant!"

- Martin Kristiansson, Driftassistent

Namn: Martin Kristiansson
Befattning: Driftassistent
Avdelning: Läkemedelsservice, Malmö
Hur länge har du jobbat på ApoEx?

Jag började jobba här sommaren 2017.

Kan du berätta lite om vad din roll innebär?

Jag jobbar med lite allt möjligt, men det innebär en del varuplock och inventering och så ansvarar jag för larm och taggar. Allt möjligt vid sidan om produktion kan man säga! Jag är också ansvarig för vår plockrobot och underhåller den med insättning av varor, datainventering och optimering. Sedan som jag sa så blir det en del löpande inventering på lagret och att hjälpa till där behov finns, vilket kan vara allt från fastighet till produktion.

Hur ser en arbetsdag ut för dig?
Dagen börjar oftast med att jag sköter insättning av varor i roboten, varor som kommer från två olika leverantörer huvudsakligen. Jag sköter också de dagliga inventeringarna, och när det är klart så får man se hur behovet ser ut och vad som behövs göras. Så efter lunch brukar det variera ganska mycket från dag till dag.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
Jag har många olika moment som jag arbetar med så det är väldigt varierande vilket jag gillar!

Vad är det bästa med ApoEx och varför valde du att arbeta just här?
Innan jag började på ApoEx så arbetade jag i en liknande bransch med samma typ av kunder och trivdes med att arbeta mot sjukvården i Skåne. Men att arbeta med läkemedel var helt nytt för mig men verkade kul och intressant. Det kändes naturligt att gå mer mot det hållet och jag är nöjd att jag gjorde det.

Vem är du utanför jobbet?

Utanför jobbet så blir det mycket musik, film och fotboll. 

 

"Vi tror på ansvar långt ut i bolaget, nära våra kunder och ett lagarbete för att nå våra mål"

- Johan Möller, VD

Namn: Johan Möller

Befattning: VD

Hur länge har du arbetat på ApoEx
Jag började på ApoEx hösten 2018.

Vad var det 
som fångade intresset från första början?
Det fanns många saker som lockade, men för det första så är ApoEx ett bolag som har gjort stort intryck och avtryck i branschen som vi verkar i. Företaget startade 2010 och har växt kraftigt och tagit stora marknadsandelar sedan start. Det är genom att vi har varit innovativa i grunden, ifrågasatt invanda sanningar och satsat på digitalisering, som vi har byggt upp saker på ett helt nytt sätt.

ApoEx är ett väldigt intressant företag och innovations- och entreprenörsandan genomsyrar hela bolaget, tillsammans med  en hög kompetensnivå bland medarbetare och chefer. Vi har ett stort engagemang bland medarbetarna och de har viljan att ständigt förbättra saker.

Hur ser du på ApoEx såhär långt och stämde bilden du hade innan du kom in i företaget?
Generellt stämde bilden jag hade av ApoEx innan jag kom in i företaget. Jag befann mig på ett annat bolag och trivdes bra där så jag hade högt ställda förväntningar för att överväga att byta jobb och sökte inte aktivt. En månad in på min tid på ApoEx så kan jag konstatera att det mesta överträffar mina högt ställda förväntningar!

När jag tittade på företaget och dess verksamhet förstod jag att det fanns möjligheter framåt, nya sätt att jobba på och fler typer av tjänster. Nu kan jag konstatera att möjligheterna är ännu fler än jag trodde och att utvecklingsmöjligheterna kopplade till de här sakerna är ännu större.

Vad kännetecknar ApoEx enligt dig?
Vi kännetecknas av kontinuerlig utveckling och förändring, hos oss står det inte stilla och tuggar på. Att det händer mycket innebär såklart en del att göra, men jag skulle säga att det är bra med förändring och slutmålet är att det ska bli bättre hela tiden.

Visionen som bolaget har nu är att ha vårdens nöjdaste kunder. Vi vill stötta och avlasta vården så att vårdpersonal kan lägga mer tid på patienten. Denna vision är väldigt attraktiv i mina ögon eftersom vi gör något mer utöver att "bara" driva företag - vi bidrar också till att förbättra för samhället och för individen. Det känns bra att jobba i ett företag med en sådan typ av vision!

Har du några ord på vägen för de som är intresserade av ApoEx?
Vi har en rolig arbetskultur som bygger på samarbete och kollektiv intelligens. Vi tror på ansvar långt ut i bolaget, nära våra kunder och ett lagarbete för att nå våra mål och hjälpas åt inom och mellan avdelningar och enheter. Vi har högt i tak och fungerande arbetsformer där vi jobbar i projektform mellan teamen. Av det jag har sett hittills så genomsyras vår arbetskultur av fokus på patienten och våra kunder.

I planeringen framåt så har vi ett stort fokus på att vara en attraktiv arbetsgivare där våra anställda stannar länge. Vi satsar på våra medarbetare och vill lägga mycket krut på kompetens- och karriärutveckling. Det är ett viktiga områden där vi förstår att vi måste vara attraktiva på kandidatmarknaden.

Vi letar efter personer med driv, som är duktiga på ledarskap, de som bidrar till en god miljö och som vill vara med och förbättra och utvecklas. Vi har intressanta karriärmöjligheter på ApoEx och ett stort sug efter bra kandidater. Bevisar man att man är duktig så kan man växa med oss på många olika sätt!

 

 

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor